Zarada na bankomatima: Kako jedan uređaj može unaprijediti poslovanje

Davor Žic

Davor Žic

Podjeli objavu:

Zarada na bankomatima česta je tema kojom se bave mediji posljednjih godina. Logična je to posljedica snažnog rasta broja takvih uređaja u Hrvatskoj. U pet godina taj je broj porastao za više od 60 posto. Točnije, 2014. godine u našoj zemlji je bilo postavljeno 4.277 bankomata. Pet godina kasnije, odnosno 2019. godine, bilo ih je ukupno 6.877.

Monestiq je tvrtka koja omogućuje svakome postavljanje svog bankomata. Osnova za to je jednostavna i sveobuhvatna licenca koja omogućuje „spajanje“ u mrežu financijskih i kartičarskih institucija i procesuiranje informacija. Ta demokratizacija tržišta i uključivanje „malih igrača“ na „veliki teren“ dodatno će ubrzati rast broja bankomata na hrvatskim ulicama.

Kolika je zarada na bankomatima?

Pitanje koje se stoga postavlja jest – kolika je zarada na bankomatima? Pa, rast broja uređaja dovoljan je pokazatelj kako se često radi o profitabilnom poslu za njegove vlasnike. No, kod bankomata postoji još jedan dodatni, a vrlo pozitivni, utjecaj na poslovanje poslovnih prostora u kojima su postavljeni.

 

Naime, vlasnici i korisnici poslovnih prostora u kojima su bankomati postavljeni vrlo često pitaju: što taj uređaj može napraviti za moje poslovanje?

Jednostavan odgovor glasi: može napraviti puno. Nešto duže obrazloženje moramo podijeliti na dva dijela. Prvi se tiče prihoda od samih uređaja. To je siguran i stabilan pasivni prihod koji povećava profitabilnost poslovnog prostora u kojem je bankomat postavljen.

Neizravni benefiti

Drugi dio odgovora tiče se neizravnih benefita. Iskustvo pokazuje da poslovni prostori koji se nalaze u blizini bankomata imaju povećani protok kupaca i veće dnevne obrtaje novca. Iako Hrvatska ima veći prosjek broja POS uređaja u odnosu na prosjek Europe, brojni poslovni prostori i dalje nisu „pokriveni“ ovim „spravicama“ koji omogućuju kartična plaćanja. Upravo tu do izražaja dolazi korist bankomata. Taj se uređaj pojavljuje kao „posrednik“ između klijenata koji žele koristiti karticu i poslovnog prostora koji želi primiti plaćanje u gotovini.

A povećani broj klijenata i dnevnih prihoda logična je posljedica. Tko omogući svojim klijentima brz, jednostavan i siguran pristup gotovini, i sam će od toga profitirati.